Nordea taper mindre på utlån

95 millioner mindre i netto tap på utlån bidrar til at Nordea kan lever et driftsresultat på 878 millioner euro i første kvartal. I samme kvartalet i fjor endte resultatet på 833 millioner.

I dette resultatet ligger et netto tap på utlån på 261 millioner euro, mot 356 millioner i første kvartal 2009.

Netto renteinntekter i årets tre første måneder var på 1.235 millioner euro. Det er 9 prosent lavere enn i fjorårets første kvartal, og 5 prosent lavere enn i siste kvartal 2009. Samtidig økte de samlede driftsinntektene fra 2.279 millioner euro til 2.303 millioner. Konsernsjef Christian Clausen er fornøyd både med den økningen og med det faktum at inntektene har økt med 7 prosent fra fjorårets siste kvartal.

– Nordeas resultat for første kvartal var betydelig bedre enn resultatet for kvartalet før og også bedre enn det sterke resultatet for første kvartal i fjor. Driftsresultatet steg med nesten 50 prosent som følge av økte inntekter og lavere kostnader enn i kvartalet før, sier Clausen.

Investorene ser også ut til å være fornøyd med resultatet. Nordea-aksjen steg 2 prosent da Stockholmsbørsen åpnet onsdag.