Rekordmesse i Sverige

Bransjemessen Nordbygg 2010 i Stockholm er i gang. Utstillertallene viser at messen blir den største innendørsmessen som noen gang er arrangert i Skandinavia.

Byggenæringen i Sverige har vært gjennom tøffe tider, men interessen for fagmessen Nordbygg 2010 tyder på at det begynner å blåse en positiv vind over våre naboer i øst.

Hele 900 utstillere er på plass i lokalene til Stockholmsmässan 23. – 26. mars, der Norbygg  dekker en utstillerflate på over 34 000 kvadratmeter. Det er en utvidelse på 1 650 kvadratmeter sammenliknet med messen i 2008 og gjør Nordbygg til den største innendørsmessen som noen gang er arrangert i Skandinavia.

Positiv ånd i Sverige

- Årets Nordbygg er en nyhetsintensiv messe. Mange utstillere lanserer nye og innovative produkter eller tjenester. Det er en positiv ånd i bransjen. Lavkonjunkturen er brutt og bransjen står ovenfor økte investeringer og mange nye, spennende prosjekter, sier Peter Södeberg, prosjektleder for Nordbygg 2010.

Nordbygg 2010 har et fått stort internasjonalt innslag med utstillere fra 18 ulike land. Også en rekke norske bedrifter satser knallhardt på det svenske markedet og benytter anledningen til å være på plass på det som arrangøren betegner som Nordens viktigste møteplass for byggenæringen.

Med fullt trykk i Norden

- Vi gikk inn med fullt produktsortiment i Sverige for to år siden. Dette er den første store messen i Sverige hvor vi viser vårt fulle sortiment, sier reklamesjef Jan Petter Knutsen i Isola. Selskapet har full trykk på både Sverige og Danmark og satser på å få opp volumene i disse landene. – Kundene våre er nordiske og kjedene har blitt nordiske og tenker mer helhetlig i hele Norden, som har blitt ett marked. Da må vi som produsent tenke på samme måte, sier han. Han mener Nordbygg er den viktigste arenaen å markere seg hvis man satser på store messer i Norden. – Siden dette er en lukket fagmesse, møter vi mennesker som er opptatt av produkter, både de som er innkjøpere og håndverkere som er i det utøvende leddet. Vi har mange spennende produkter og representerer et alternativ som har vært savnet i Sverige, derfor er det viktig for Isola å markere seg her, sier Knutsen.

Det er fortsatt ikke for sent å kaste seg på et fly til Stockholm. Les mer om messen her.