Utfordrer Advansia

Med Johan Arnt Vatnan på laget vil PTL by Bjørn Sund og hans Advansia kvalifisert og troverdig konkurranse på prestisjefylte megaprosjekter og andre prosjekter med totalt gjennomføringsansvar.

– Med Vatnan på laget er vi så definitivt skodd for å ta opp kampen mot Advansia og eventuelt andre nasjonale og internasjonale aktører innen prosjektledelse med totalansvar både for prosjekt- og byggeledelse. Vi skal fremstå som et av de mest spennende alternativene, forsikrer Sven Erik Nørholm som er sjef for PTL (Prosjekt- og teknologiledelse AS).

Nørholm har stor respekt for hva Bjørn Sund har fått til.

– Sund er det store navnet når det gjelder prosjektledelse i kongeriket Norge. Denne posisjonen har han kunnet bygge opp gjennom å få sjansen til å starte med olympiske vinterleker på Lillehammer og fortsette med Oslo Hovedflyplass Gardermoen, Telenor Fornebu og nye Ahus. Og prosjektene har gått bra. Ingen andre vil få samme muligheten til å bygge seg opp en tilsvarende historie. Derfor har Sund en standing som er helt unik som person, sier han og opplyser at det ikke hadde vært han imot om Bjørn Sund og Advansia hadde vært en del av PTL.

– Nr 2 her til lands i en slik sammenheng er Johan Arnt Vatnan som har bygd seg opp gjennom Helsebygg Midt Norge med to byggefaser med en totalsum opp mot 13 milliarder kroner. Han og den organisasjonen han har bygd opp, har også fått et godt renommé, sier Nørholm og fortsetter:

– Vi har alltid ønsket å ha de dyktigste folkene og firmaene innen prosjektledelse under vår hatt. Derfor var summen av Vatnans navn og den modellen og metodikken som er utviklet i forbindelse med sykehusprosjektet, interessant for oss. Aktører som ønsker å ta totalansvar, må skape en organisasjon som er troverdig og som får aksept i forhold til å ta det ansvaret. Der er vi nå, sier Nørholm som opplyser at konsernet nå har om lag 320 medarbeidere fordelt med omtrent like store staber i norske PTL og svenske Swepro.

Les mer om PTL i Byggeindustrien nummer 2.