Åtte kroner en vits

Det forslaget NSB er kommet med til sine pendlere om at de kan få en kompensasjon på åtte kroner om de har ventet i to timer på toget (som aldri kommer) i bitende kulde, synes vi er et utrolig dårlig forslag. Vi synes også at det er dumt når Jernbaneverket vil hemmeligholde årsaken til problemene. Av og til lurer vi på hvilke rådgivere man omgår seg med. Ellers var vi oppløftet av den gjestekommentaren som Jernbanedirektør Elisabeth Enger har på bygg.no.

Nå håper vi inderlig at de signalene hun gir vil slå rot i hele hennes organisasjon og i NSB indre sirkler. Skal vi løse de fundamentale problemene som jernbanen strir med i Norge, trenger man all den hjelp alle jernbanebyggere i Norge kan gi. For det finnes nemlig folk som kan jernbane utenfor Jernbaneverket og NSB, men de må bare få lov å slippe til.

Det er kanskje her samferdselsministeren må ta grep. Hun må påse at: Vil de ikke, så skal de! De må ta i mot den hjelp som finnes. Nå er det penger nok, men det finnes ikke nok folk i Jernbaneverket/NSB som kan planlegge og gjennomføre de tiltakene som trengs i det tempo som er nødvendig om ikke jernbanen i Norge skal tape all tillit.

Blir det gitt stabile rammebetingelser vet vi at mange bedrifter i byggenæringen i Norge er parat til å sette inn dels store ressurser også når det gjelder jernbane.