2010 - entreprenørene 100 år

For oss i Byggeindustrien blir dette et hektisk år. Vi har startet et nytt ti-år med stort engasjement. Til tross for kulde og problemer som alle nå opplever, går dagene som stadig blir lysere – og vi håper at de også skal bli varmere etter hvert. Byggenæringen står foran et nytt viktig jubileum. EBA fyller 100 år. Det skal feires med brask og bram på hotell Radisson Plaza i Oslo i mai.

Redaktøren er i ferd med å skrive en jubileumsbok – og er det noen som har noe å bidra med så tar vi i mot alle tips med stor takk. Er det noen som har  spektakulære bilder eller gode historier – så send dem til oss.

Det kom et par viktige bøker like før jul – en om Kruse Smiths fantastiske historie og Veidekke har kommet med en ny praktfull bok. De blir anmeldt i Byggeindustrien. Disse bøkene viser hvor viktig entreprenørene har vært og er for det norske samfunnet. Er det andre som har skrevet jubileumsbøker, så send dem til oss. Når vi kommer med vår bok i mai i år – håper vi at dette bildet skal fylles ut. Entreprenørene bygger Norge. Byggeindustriens arkiv er ellers et skattkammer.

Vi skal feire entreprenørenes 100 år på mange måter. I år starter vi bl a annet en serie distriktsreportasjer hvor vi reiser Norge rundt. Har noen tips til nyheter og reportasjer – så send oss en mai. Vi starter denne serien med en presentasjon av Sørlandet i februar.

I Byggeindustrien jobber vi ellers med programmet for Byggedagen 10. og 11. mars i år. Vi kan love et spektakulært program. Påi Byggedagene presenterer vi også Årets Bygg og Årets Anlegg.

For noen år siden arrangerte Byggeindustrien en rekke studieturer rundt om i verden. Denne tradisjonen tar vi opp igjen i år. Da skal vi arrangere en tur til Kina i september. Vi skal besøke Expo 2010 – verdensutstillingen i Shanghai og vi skal til Bejing. Vi kommer tilbake med nærmere i informasjon om turen. Vi har begrenset deltakelse – så vi følger prinsippet først til mølla. Send en mail til php@bygg.no. om du er interessert å være med på denne fantastiske turen. Om få dager legger vi ut mer detaljer om turen på bygg.no.

Har du noe å fortelle så send en melding til php@bygg,no