Trenger spesialutstyr for å sikre vei etter ras

Området ved Austmannlitunnelen på Haukeli vil være stengt fram til onsdag. Vegvesenet har ikke utstyret som trengs for å starte sikringsarbeidet etter raset.

En geolog har undersøkt rasområdet ved Austmannlitunnelen på E 134 på Haukelifjell, og det er besluttet at veien holdes stengt fram til onsdag.

Trenger nytt utstyr

– Sikringsarbeidet krever spesialutstyr og det vil ta litt tid før utstyret er på plass. Veien kan derfor bli stengt fram til ettermiddagen onsdag 25. november, opplyser Statens vegvesen.

– Av hensyn til mannskapet som skal rydde veien, må vi sikre fjellet over tunnelportalen før veien og tunnelen kan ryddes for steinmasser, opplyser Statens vegvesen.

Raset natt til fredag ble meldt av en bilist i 4-tiden. Det var da uklart om noen var tatt av raset. En time senere ble det meldt at raset trolig ikke har tatt folk eller biler.

Stengt til onsdag

– En del steinmasser har rast ut fra fjellsiden og truffet en tunnelåpning laget av betong. Den har havnet i veibanen. Det er snakk om over 100 kubikk med stein, sier fungerende distriktssjef Lars Øyre i Statens vegvesen til NTB.

Politi og mannskaper fra brannvesen rykket også ut til raset, som skal ha en dybde på 15-20 meter.

Veien er stengt for kjøretøy over 7,5 tonn. Det er etablert omkjøring for kjøretøy opp til 7,5 tonn via gamleveien i Austmannalia. Kjøretøy over 7,5 tonn må kjøre E16 Filefjell, riksvei 7 på Hardangervidda eller E18 om Sørlandet. Austmannlitunnelen er 903 meter lang og ligger like ovenfor Røldal i Hordalan