Sagen ble årets unge rådgiver

I sterk konkurranse med mange andre gode kandidater valgte RIFjuryen å tildele utmerkelsen Årets unge rådgiver til Trygve Sagen (32) fra Holte consulting.

Juryens avgjørelse ble offentliggjort på RIFs Høstmøte 11. oktober.

Trygve Sagen ble uteksaminert sivilingeniør fra fakultetet for produksjon og kvalitetsteknikk på NTNU i 2004 med usikkerhetsstyring som fagområde. Han har i løpet av kort tid markert seg sterkt innen sitt fagfelt og er i dag avdelingsleder for analyse hos Holte consulting. Selskapets analysemiljø har bygget seg opp vesentlig under hans ledelse.

I begrunnelsen fra juryen heter det at usikkerhetsanalyse er et svært viktig felt for rådgiverbransjen. Dette er en tjeneste offentlige og private kunder etterspør og vektlegger, og kostnads- og tidsoverskridelser er svært skadelige.

- Sagens solide kompetanse, resultater og lederevner innefor analyse er derfor med på å øke den alminnelige anerkjennelsen av rådgivernæringens samfunnsmessige betydning, sier RIFs adm. dir. og jurymedlem Liv Kari Hansteen.

Et fagfelt som engasjerer

Sagen har i følge sin sjef blant annet vist en utmerket evne til å binde de rådgivende ingeniørenes tekniske kompetanse inn i Holte Consultings analyser, og på den måten styrket selskapets leveranser og omdømme gjennom oppdrag som kampflysaken, Holmenkollenprosjektet, nytt Munch museum og den pågående analysen av Euro 2016.

- Dette er alle saker som opptar media og samfunnet, og hvor det er viktig å synliggjøre solid analysekompetanse som et sentralt fagfelt for rådgivende ingeniører, sier Hansteen.

Videre vektla juryen at Sagen samtidig fremstår som en utadvendt, initiativ leder og humørspreder, med gode kommunikasjonsevner og høy servicegrad ovenfor medarbeidere og kunder.

India

Som vinner av prisen Årets unge rådgiver 2009 fikk Sagen en diplom, et kunstverk og tur til neste års FIDIC-konferanse som avholdes i India.