Tine bygger ut meieri i Verdal og Oslo

Konsernstyret i Tine vedtok torsdag å bygge ut meieriene i Oslo og i Verdal i Nord-Trøndelag for i alt 1,4 milliarder kroner.

Meieriet på Kalbakken i Oslo vil få ny, moderne og energivennlig lagerteknologi. Dette skal føre til en stor effektivitetsøkning. Byggestart er planlagt til begynnelsen av 2010. Det er beregnet en byggeperiode på to år.

I Verdal skal det bygges en fabrikk for produksjon av smør og Bremykt. Byggearbeidene er ventet å ta ett år slik at fabrikken kan være i full produksjon i 2011, opplyser selskapet.

– I tillegg er TINE i full gang med å bygge nytt meieri på Jæren, også det beregnet til ca. 1,4 milliarder kroner. Vi gjør dette for å bygge en kostnadseffektiv og framtidsrettet industri. Jeg er glad for at TINEs eiere, melkeprodusentene, har tro på framtiden, sier visekonsernsjef Stein Øiom.

Nytt og utvidet meieri i Oslo

Meieriet i Oslo ligger på Kalbakken. Lagerkapasiteten er i dag sprengt som følge av en økning i antall produkter og samlet salgsvolum. Det utbygde meieriet er dimensjonert for forventet vekst fram mot 2020. Meieriet vil få ny, moderne og energivennlig lagerteknologi. Det er beregnet en stor effektivitetsøkning, samtidig som arbeidsmiljøet for de ansatte bedres. Byggestarten er planlagt til begynnelsen av 2010, og det er forventet en byggeperiode på to år.

Smørfabrikk i Verdal

Konsernstyret i TINE har gitt klarsignal for å starte byggingen av en fabrikk for produksjon av smør og Bremykt ved meieriet i Verdal. Byggearbeidene er ventet å ta ett år, noe som betyr at fabrikken er ventet å være i full produksjon i 2011. Den nye fabrikken bygges i tilknytning til dagens ysteri.