Fortsatt behov for krisepakker

Krisen i byggenæringen er så langt fra over. Mange mener faktisk at situasjonen for mange bedrifter blir vanskeligere i 2010 enn hva den har vært i år. Derfor er det viktig at regjeringen holder trykket oppe – og at man fortsatt satser på krisepakker og store bevilgninger til offentlige bygge- og anleggsoppgaver. Det å stramme inn for mye i statsbudsjettet allerede i år er galt.

Det er mer enn nok av oppgaver for det offentlige både når det gjelder infrastruktur og bygg. Når det gjelder offentlige oppgaver som man må gjøre noe mer med, kan vi nevne veistandarden som ett eksempel. Det er fortsatt store mangler på veistandarden på mer enn 40 prosent av veinettet. Det er spesielt mye hente på mer asfaltering. Mange av veiene er i dag rett og slett livsfarlige å ferdes på.

Skal man ellers følge opp arbeidet rundt energieffektivisering, er det også enorme oppgaver. Her savner vi å bedre ordninger også for private. Skal vi komme i gang på bred front på denne sektoren må det offentlige bruke langt mer penger – og forbrukerne må få stimulanser gjennom skatteordningen.

På bygg.no vil vi legge ut alle saker vedrørende statsbudsjettet som har betydning for byggenæringen. Vi kommer også tilbake med flere kommentarer når vi har fått budsjettet skikkelig. Det er kommet mange lekkasjer. Dessverre er det for få slike positive lekkasjer som gjelder byggenæringen.

En lekkasje gjelder at boligskatten i byene kan øke sterkt. Dette var det ingen som snakket om før valget – og dette mener vi er feil vei å gå.