- Norge går ikke til hundene

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, First Securities, var forsiktig optimist på vegne av norsk økonomi og norsk byggenæring i sitt foredrag på Byggedagene. (Se video)

Andreassen tror at igangsettingen av boliger er nær bunnen og at den nå ligger på et nivå under det langsiktige behovet for nye boliger.

Han tror at prisene på næringsbygg fortsatt er for høye og at både prisene og byggeaktiviteten skal ytterligere ned. - Nivået var høyere enn det burde vært, noe som skyldes delvis at aktivieteten var for høy på grunn av for lett og rimelig tilgang på kreditt.

Han tror ikke at myndighetenes tiltakspakker kan kompensere for redusert privat investering. - Alternativet til at myndighetene ikke går inn og redder situasjonen for skattebetalernes penger er likevel verre.

Andreassen ga myndighetene ros for å ha reagert raskt i den økonomiske situasjonen som har oppstått. Dersom det hadsde oppstått stor usikketrhet ville mange begynt å spare og forbruket bli redusert, noe som ville betydd redusert økonomisk aktivitet og mange oppsigelser. Dette var en vond spiral myndighetene ville unngå.

Se Byggedagene live her!