Bekymret over søkertall

Etter søknadsfristens utløp ser søkningen til Vg1 Bygg- og anleggsteknikk for skoleåret 2009/2010 ut til å ha gått ned minst 25% sammenliknet med tall fra samme tid i fjor.

- På bakgrunn av siste tids utvikling på arbeidsmarkedet og oppslag i media, kan man jo forstå at noen blir usikre og velger vekk bygg og anlegg. På den annen side er det svært uheldig  at søkningen til videregående opplæring påvirkes så mye av konjunktursvingningene. De ungdommene som starter på et yrkesfaglig opplæringsløp til høsten, er ikke ferdige før om fire år - og innen den tid tilsier all erfaring at markedet vil ha snudd igjen, sier Jørgen Leegaard, direktør for kompetanse i BNL.

Han oppfordrer både ungdom, foresatte og skolerådgivere til å tenke langsiktig når det gjelder valg av utdanning.

- Byggenæringen er fortsatt et godt karrierevalg for arbeidsvillig ungdom, forsikrer Leegaard.

BNLs næringspolitiske direktør, Audun Lågøyr, mener de mange uløste oppgavene innen bygg, anlegg og offentlig vedlikehold gjør byggenæringen til en attraktiv næring for unge utdanningssøkende.

- Oppgavene står i kø, og byggenæringen vil trenge folk til å planlegge, utføre og lede arbeidet, sier Lågøyr. - Vi trenger både fagarbeidere, fagteknikere og ingeniører.

Les mer hos BNL