LO på vakt mot unødvendige oppsigelser

LO er redd norske bedrifter bruker finanskrisen som unnskyldning for unødvendige oppsigelser. NHO mener frykten er fullstendig ubegrunnet.

LOs juridiske avdeling har fått et økende antall henvendelser om usaklige oppsigelser, og LO-leder Roar Flåthen er på vakt. Han sier arbeidstakerorganisasjonen vil følge utviklingen nøye for å sikre seg mot at bedrifter urettmessig går til oppsigelser, omstilling eller lønnskutt.

- Bedrifter skal ikke benytte anledningen til å ta slike grep når det ikke er strengt nødvendig. Det er ikke grunnlag for nedbemanning som ikke er direkte relatert til finanskrisen, sier Flåthen til NTB.

NHO-direktør Finn Bergesen jr. fnyser av LO-bossens uttalelser.

- Flåthens frykt er fullstendig ubegrunnet. Ingen bedriftsleder ønsker å si opp ansatte med mindre det er tvingende nødvendig, sier han.

Ifølge Bergesen er det ikke uten grunn at enkelte bedrifter har permittert ansatte.

- Det er av hensyn til sviktende omsetning, produksjonskutt eller en hardt presset økonomi. Lønnsutviklingen de siste årene viser at norske bedriftsledere har latt sine ansatte nyte godt av de gode tidene vi har lagt bak oss. De lokale tilleggene har ligget godt over normalen i flere år, sier Bergesen.