Nye entrepriser i mai?

Planene for utvidelsen av E6 på strekningene Dal-Minnesund og Labbdalen-Skaberud er nå i ferd med å passere ekstern kvalitetssikring ( KS2).

Statens vegvesen håper at fire større entrepriser kan legges ut på konkurranse i første halvdel av mai måned.

Alle statlige prosjekter med et kostnadsoverslag på over 500 millioner kroner inkludert merverdiavgift, er pålagt en KS2-revisjon før det blir fremmet en bevilgningssak i Stortinget.

Gjennom en KS2-revisjon blir faktorer som blant annet kostnader, usikkerhet, organisering gjennomgått. Planene for utvidelsen av E6 på strekningen Dal-Minnesund og Labbdalen-Skaberud har et kostnadsanslag på cirka to milliarder kroner, og er dermed pålagt ekstern kvalitetssikring. Denne prosessen ventes fullført i første halvdel av mars måned.

Proposisjon til Stortinget
Med en godkjent KS2-revisjon vil først Vegdirektoratet og så Samferdselsdepartementet arbeid med en bompengeproposisjon for utvidelsen av E6 på de nevnte strekningene. Deretter går proposisjonen til sluttbehandling i Stortinget.

Entreprisene lyses ut
Først etter at Samferdselsdepartementet har oversendt bompengeproposisjonen til Stortinget, kan entreprisene for å bygge ut E6 på nevnte strekninger lyses ut.

Parallelt med at Samferdselsdirektoratet og Samferdselsdepartementet jobber med proposisjonen, vil Statens vegvesen Region øst jobbe med konkurransegrunnlag for de fire entreprisene på strekningen Dal-Minnesund og Labbdalen-Skaberud. Forutsatt Stortingets godkjenning, vil entreprisene bli lyst ut i første halvdel av mai måned.

Les mer om prosjektet her