Statsbygg får 740 mill

Statsbygg får 740 millioner kroner av regjeringens tiltakspakke til nye prosjekter og til vedlikehold og oppgraderinger av eiendommer.

Tiltakspakken omfatter også forsering av allerede igangsatte byggeprosjekter.Regjeringens tiltakspakke omfatter rundt 80 vedlikeholds- og byggeprosjekter i Statsbyggs regi. Over 510 millioner kroner er satt av til vedlikehold og enklere oppgradering av Statsbyggs bygg og eiendommer over hele landet. Dette inkluderer 67 millioner kroner øremerket vedlikehold innen universitets- og høyskolesektoren og 110 millioner kroner som skal settes av til å redusere vedlikeholdsetterslepet og oppgradere fengselseiendommene.

Flere byggeprosjekter får midler til prosjektering. Dette gjelder utstillingsveksthuset på Naturhistorisk museum på Tøyen, Det europeiske Wergelandsenteret som skal samlokaliseres med Holocaustsenteret på Bygdøy i Oslo og samlokaliseringen av Veterinærhøgskolen på universitetet på Ås. Det settes også av midler til samlokalisering av Høgskolen i Bergen og til å starte arbeidet med nybygg på Fosshaugane, Campus ved Høgskolen i Sogn og Fjordane. Videre får Høgskolen for sykepleierutdanning i Oslo og Universitetet i Bergen, Odontologisk institutt ekstra midler gjennom tiltakspakken. Steinkjer tinghus får penger til utvidelse, og det planlegges et aktivitetsbygg på Oslo fengsel.

Totalt går nærmere 230 millioner kroner av tiltakspakken til byggeprosjekter.

- Dette er en spennende utfordring som vil bety mye for kundene våre, og vi vil umiddelbart gå i gang med de nye oppgavene, sier administrerende direktør Øivind Christoffersen i Statsbygg.

- Vi er stolte og glade over at regjeringen ser på Statsbygg som et godt virkemiddel til å sikre aktiviteten og sysselsettingen i bygge- og eiendomsbransjen.

- Over 50 av prosjektene i tiltakspakken er vedlikeholds- og oppgraderingsprosjekter. Dette er oppgaver som vi straks kan ta fatt på og som raskt vil kunne gi effekter i markedet og på sysselsettingen, sier Øivind Christoffersen.