Oslo Børs steg uten regjeringens hjelp

Tiltakspakken fra regjeringen ble mottatt med et gjesp på Oslo Børs, men da Wall Street åpnet noen timer senere, spredte det seg ny optimisme også i Oslo.

Hovedindeksen steg med 3,16 prosent til 229,61 poeng, men mer oppmuntrende for mange investorer var DnBNORs kraftige oppgang på hele 15,98 prosent.

Oppgangen er et klart uttrykk for tillit til bankens resultatvarsel i forrige uke, men kanskje også et bevis på at markedet tror regjeringen er like handlekraftig i sin bebudede bankpakke som den mandag var i sin innsats for offentlig sektor.

Det var oppgangen i bankaksjer i Europa og nye tall for boligsalget i USA som snudde den negative utviklingen i Oslo. Boligtallene for desember var langt bedre enn tidligere antatt og meldingen om at den engelske banken Barclays ikke trengte å utvide egenkapitalen, spredte optimisme i de europeiske finansmarkedene.

Mest positivt for norsk næringsliv var utviklingen i oljeserviceaksjene etter at det kom meldinger fra Brasil om store investeringer i Petrobas. Det brasilianske oljeselskapet har flere norske selskaper på sin leverandørliste.

Når så også oljeprisen steg, ble mandagen en svært positiv start på en ny børsuke.