Eiendomsmegler må punge ut

BN Megler er dømt til betale tilbake over 1,1 millioner kroner til en boligkjøper. Årsaken er at Oslo tingrett mener megleren skulle ha frarådet kjøpet. 

En kvinne kjøpte en eksklusiv loftsleilighet i det høyprofilerte ombyggingsprosjektet Vika Quartalet i Oslo i 2006. Da ble prosjektet markedsført med en rente på 3,35 prosent. Da kvinnen overtok leiligheten høsten 2007, var renten steget til 6 prosent, skriver Aftenposten.

Månedsutgiftene som ved inngåelse av kontrakten var anslått til 8.665 kroner, var steget til 17.000 kroner ved overtakelsen, og kvinnen, som hadde betalt inn et innskudd på 885.000 kroner, hadde ikke råd til å bo i leiligheten, og ble til slutt kvitt den for skarve 40.000 kroner.

Nå mener Oslo tingrett at BN Megler ikke har oppfylt sin omsorgsplikt ved å fraråde kjøpet, og har dømt eiendomsmeglerfirmaet til å erstatte det tapte innskuddet, omkostninger og deler av kvinnens husleie fra overtakelse til salg. Totalt utgjør summen drøyt 1,1 millioner kroner, og sakskostnader på 257.000 kroner kommer i tillegg.

BM Megler er overrasket over dommen, og vil anke.