Utsatt start for modulfabrikk

Nedturen i boligmarkedet er årsaken til at Heimdal gruppen har valgt å utsette starten for sin nye fabrikk i Latvia for produksjon av volum-moduler for boligbygging.

Det var i slutten av september at Byggeindustrien kunne presentere den modige industrisatsingen til Heimdal gruppen med Trondheim Boligbyggelag (Tobb) og det danske utbyggingsselskapet Kuben som medeiere. Det er investert 110 millioner kroner i fabrikkanlegget på 13.000 kvadratmeter i Ventspilts i Latvia som årlig kan produsere volummoduler til 5-600 leiligheter.

- Det er blitt en litt utsatt oppstart på grunn av markedssituasjonen, sier adm. direktør Terje Mjøen i Heimdal Byggsystem International, HBSI, til Adresseavisen.

Fabrikken var planlagt å starte nå i høst, men er nå utsatt til første kvartal neste år.

Mjøen opplyser at fabrikken nå kun har to ansatte, men at det for tiden jobbes med å rekruttere 100 personer til produksjonen.

- Vi jobber med flere konkrete byggeprosjekter, opplyser Mjøen til Adresseavisen og nevner blant annet boliger sammen med Selvaag på Toyota Hell-tomten på Lade og et samarbeidsprosjekt med TOBB på Grillstad i Trondheim.

- Vi er ikke avhengig av enkeltprosjekter fordi vi har flere aktuelle kunder. Men vi er avhengig av jevn produksjon og må derfor ha mange kunder, avslutter Mjøen.