Tro og håp

Verdens børser reagerte stort sett positivt på de gigantiske redningsbøyene som ble lagt ut av myndighetene i en rekke land i helgen. Mandagen ble en av de beste på Oslo børs på lenge. Det var jevnt over oppgang ellers i verden også. Men vi må forvente mange brottsjøer enda.

Ingen vet utgangen av denne krisen. For vår del er vi optimistiske. Nå kommer nye prognoser, men de spriker mye. Tirsdag har Byggeindustrien fagdag. Programmet er laget for lenge siden. Ett av temaene er prognosene for bygg og anlegg, og mange er nok spent på hva Kjell Senneset vil si. I dag kom nye tall fra SSB og Prognosesenteret holdt selv sitt eget seminar.

Onsdag er det rentemøte i Norges Bank. For vår del håper vi at styringsrenten blir satt ned med minst en prosent, men kjenner vi sentralbanksjefen rett blir det nok ikke mer enn 0,5 prosent reduksjon. Starter han med noe mindre blir det bråk - og da vil han ødelegge kolosalt for den redningspakken norske myndigheter har lagt frem. Skjønt mandag gikk han ut offentlig med melding om at renten skal ned på møtet onsdag. Det har aldri skjedd før. Så undrenes tid er ikke forbi.

Vi har mange påmeldte til tirsdagens fagdag i Byggeindustrien. Vi har et program som går fra kl. 13 - 15. I tillegg til Senneset vil også kommunikasjonsdirektør Pia Farstad i BackeGruppen orientere om entreprenørgruppens rekrutteringsprogram. BackeGruppen vant Fagpressen Fulltreffer for annonseserien de har kjørt i Byggeindustrien. Alle har vel merket seg annonsene med tema "Backe søker Gabrielsen" og lignende. Av fire nominerte var det tre annonseserier fra Byggeindustrien som ble løftet frem i denne konkurransen.

Byggeindustrien har gjennom hele dette året markert sitt 40-årsjubileum. Det morsomme er at dette kommer til å bli det beste året i bladets historie. Det er god økning i salgsinntektene i bladet. I tillegg kommer en meget sterk økning på nettstedene til Byggeindustrien. En rekke nyheter er lansert i 2008 - og mer kommer.

Vi har fått gode signaler fra våre kunder om annonsering også neste år. Flere har gitt klare meldinger om at annonseprogrammene blir trappet opp når det gjelder Byggeindustrien og bladets nettsteder.

Det blir stinn brakke på denne fagdagen som vi holder i eget hus i Stensberggaten 27 i Oslo. Dersom noen føler at de bare må komme til arrangementet - så send en mail til redaktøren (php@bygg.no).

Vi sjekker om det er plasser igjen. Tidlig tirsdag morgen skal vi kunne gi en tilbakemelding.

Vi kommer ellers til å sende en reportasje fra fagdagen også på Bygg-TV i tillegg til at vi dekker den på vanlig måte både i bladet og på bygg.no.