Rekordresultater i Hubro

Fasadeentreprenøren Hubro as har avvikende regnskapsår og avsluttet dette med rekordresultater. 

I et konkurranseutsatt marked hvor vi også møter Svenske, Danske, Italienske og Østeuropeiske fasadeleverandører har Hubro økt både omsetning og resultater.

Samlet omsetning ble for forretningsåret 07/08 i overkant av 195 mil. kr. Driftsresultat før skatt endte på respektable 17,6 mil. kr. Opp fra hhv 156 mil. kr. i omsetning og resultat på 5,6 mil kr. i forretningsåret 06/07. Året er det 4. i rekken med økning volum og bedring av bunnlinje resultatene.

Bedre risikovurdering, fokus på faste kostnader, bedre prosjektstyring og ikke minst mindre feil og avvik har sammen med øket volum gitt rekord resultatene. Et annet viktig element er investering i moderne maskiner og høyt fokus på opplæring av medarbeidere på alle nivå.

For inneværende år er det budsjettert med en liten volumnedgang. Dette basert på vurderinger av markedsutviklingen og for å sikre optimal gjennomføringskvalitet på prosjektene.

Ordrereserven tangerer et normalt års fulle omsetning og har en god risiko balanse.

Hubro arbeider med store glass- og aluminiums fasader nærings- og funksjonsbygg. Dette gjør at vi så langt ikke er berørt som følge av nedgangen i boligbyggingen.

For å møte nye krav til energi- og U-verdier har vi utviklet nye energivennlige profilsystemer. Videre har vi utviklet et komplett fasadeelement (UnitAL) som mer enn halverer byggetiden. Dette systemet er allerede levert på flere bygg og vi er nå godt i gang med Forum Jæren sammen med Skanska.