Nødvendig opprusting

Vi er glade for at Statnett vil bruke 18 milliarder kroner på opprusting av høyspentnettet i Norge i løpet av de neste ti årene. Dette vil føre til at mange av de svakhetene vi har i overføringsnettet , blir borte. Det betyr også at det blir lettere å føre strøm til de områder som fortsatt vil ha underskudd på elektrisk kraft.

 

Dette åpner også for en storstilt eksport av kraft fra Norge til resten av Europa. Dette betyr mye for miljøet i verden. Klarer vi å utnytte de enorme nedbørsmengdene som er ventet over landet vårt i årene som kommer, vil vi være med å løse en av de største klimautfordringene. Kan vi bruke ren norsk kraft i stedet for kullfyrt kraft, vil mye være spart hva miljøet angår.

Håpet er at myndighetene nå også lar kraftselskapene starte en nød vendig opprusti ng av selve kraftproduksjonen. Det å modernisere gamle kraftverk , dammer og krafttunneler/rør kan medføre en betydelig økni ng i produksjonen uten at det blir vesentlige naturinngrep. Men den prisutviklingen vi forventer, vil dette være en gullkantet investering - og dette vil også kompensere for mye av den reduksjon vi får i oljeinntektene i årene fremover.

Ren norsk van nkraft er gull verdt!