Bevisst på skadelig inneklima

Boligkundene er bevisst på sammenhengen mellom feil og slurv i byggeprosessen og et dårlig inneklima i boligen.

Dette viser en undersøkelse Media-Nor samkjøringen har gjort blant nord-norske avislesere på oppdrag fra boligleverandøren Systemhus.

På spørsmålet om feil, slurv og dårlige løsninger i byggeprosessen kan medføre forhold som kan være skadelige, svarer så godt som samtlige at dette er kjent. Undersøkelsen viser også at nær 100 prosent av respondentene vet at et dårlig inneklima i boligen kan medføre allergi- og astmaplager i løpet av ganske kort tid.

- Dette er ikke overraskende for oss. Vi har kjent til disse sammenhengene i mange år og har hatt fokus på å levere et best mulig inneklima i våre boliger siden begynnelsen av 1990-tallet. Vi samarbeider tett med bl.a. Norges Astma- og Allergiforbund og har et eget konsept som heter Friske Hjem som ivaretar et godt inneklima. Vi er bransjeleder innenfor dette området, sier kjedeleder Gisle Vasskog i Systemhus Norge AS.

Media-Nor undersøkelsen viser også at over 80 prosent av de spurte sier at det betyr mye for dem med et best mulig inneklima i boligen.

- I Norge oppholder vi oss nesten 90 prosent av tiden innendørs, og det meste av denne tiden i eget hjem. Det er klart at inneklimaet i hjemmet har betydning for helse og velvære hos beboerne, forklarer Systemhuslederen. At kunden blir mer og mer bevisst dette er en positiv utvikling og vil forhåpentligvis sette enda mer fokus på hvilket produkt som faktisk leveres til kunden. Her har Systemhus allerede løsninger som ivaretar helse og velvære i form av et best mulig inneklima i husene, avslutter Vasskog.