Ikke lenger eksplosjonsfare på Ørlandet

Eksplosjonsfaren i industribygget som kom i brann i Brekstad mandag er nå over. Fremdeles må de evakuerte holde seg borte av sikkerhetshensyn.

 

Det brøt ut en kraftig brann i et lagerbygg i sentrum av Brekstad i Ørland kommune i Sør-Trøndelag mandag formiddag. Bygget hadde vært brukt til å lagre en del utstyr som var eksplosjonsfarlig.

Alle nærliggende bygninger ble evakuert, blant annet Ørland ungdomsskole og et helsesenter. Ved 14.30-tiden mandag avgjorde eksperter at eksplosjonsfaren var over.
- Det er nå konkludert med at eksplosjonsfaren er så redusert at faren er over. Det som er problemet nå er røykutviklingen. Den var en stund sterk, men har avtatt kraftig. Fremdeles ligger det en sterkt sjenerende lukt i området, sier politibetjent Gunnar Botngård i Ørland og Bjugn lensmannskontor til NTB.

En kraftig vind østover spredde røyken over boligfeltene på Brekstad og Hovde.
Politiet fikk hjelp av flere politienheter i distriktet. I tillegg har brannvesenet fått hjelp fra Ørlandet hovedflyplass. Brannen er fremdeles ikke slukket, men mannskapene melder at de har kontroll.

For å lette slukningsarbeidet er en gravemaskin hentet inn for å rive vegger i industribygget, opplyser operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin i Sør-Trøndelag politidistrikt.

En person ble påført førstegradsforbrenning i brannen.