Marginfall for Kruse Smith

Rekordvekst for Kruse Smith konsernet i fjor, men inntjeningen hang ikke med.

 

I 2007 hadde entreprenørkonsernet Kruse Smith en omsetning på 2,9 milliarder kroner som er en økning på over 600 millioner kroner. Resultatet før skatt falt imidlertid med 7 millioner til 100,1 million kroner som gir en resultatmargin på 3,4 prosent.

Styreleder og selskapets eier, Tomas Leire, er godt fornøyd med selskapets vekst og utvikling.

- Veksten i omsetning var faktisk større en vi hadde forventet, sier Leire.

Konsernsjef Jan A. Hestås er imidlertid ikke helt fornøyd med resultatmarginen og forklarer resultatnedgangen med at den betydelige kostnadsveksten i fjor satte marginene under press.

Kruse Smith hadde en ordrereserve på 2,7 mrd. kroner ved inngangen til 2008.
Egenkapitalen er på 317 mill. kroner (263 mill. kroner i 2006).

Kruse Smith konsernet har sammen med kvalitetsarbeidet sterkt fokus på HMS. Sykefraværet falt i fjor til 4,93 prosent. H-verdien steg fra 4,3 til 7,3 i fjor. På bransjenivå var tallene henholdsvis 6,9 prosent og 10,2.

- Alle ansatte har vært med å skape denne gode utvikling innen HMS og kvalitet og ikke minst grunnlaget for de økonomiske resultatene, kommenterer Hestås.

- Vi ser at toppen av byggeaktiviteten sannsynligvis er nådd, men våre gode resultater gir oss mulighet til å videreutvikle oss slik at vi blir enda mer konkurransedyktige fremover, fremholder han.

I fjor var Kruse Smith engasjert i mer enn 300 prosjekter i Rogaland, Agder og Telemark.

Konsernet har i hovedsak sitt geografiske arbeidsområde mellom Skien og Haugesund. Innen anlegg tar selskapet oppdrag over hele landet. Omlag 60 prosent av omsetningen skapes i Rogaland (Region Vest).

- Utsiktene for 2008 er forholdsvis gode. Vi ser for oss et høyt aktivitetsnivå selv om det er usikkerhet knyttet til utviklingen på boligmarkedene. Med en solid ordrereserve og et godt første kvartal tror vi inneværende år blir resultatmessig bedre enn 2007, avslutter konsernsjef Hestås.

Kruse Smith er Norges største familieeide entreprenørkonsern med aktiviteter innen bygg, anlegg og eiendom.