NSB lukter på Norden

Mens Flytoget varsler konkurranse internt i Norge ser NSB på mulighetene til å utvide sin Norden-satsing.

NSB er allerede etablert i Sverige, Danmark og med en liten eierandel på Island. Nå er det Finland som står for tur for det norske selskapet.

- Vi ønsker å vokse ytterligere, både på tog og buss. Hele Norden, inkludert Finland er et interessant marked for oss, ettersom det minner om det norske, sier kommunikasjonssjef i NSB, Anne Rygg, til Dagsavisen.

NSB operer på flere togstrekninger i Sverige, gjennom selskapet Tågkompaniet. I tillegg er NSB inne i flere busselskaper som driver i Sverige.

Nettbuss er et heleid datterselskap av NSB, og etablerer seg for tiden i Danmark, samtidig som de driver stort i Norge og Sverige.

- I forbindelse med etableringen i Danmark er det opprettet et dansk datterselskap som er 100 prosent eid av Nettbuss. Netbus Danmark kjører blant annet Nord-Europas tyngste bussrute, sier Rygg.

Flytoget AS har varslet at de ønsker å konkurrere med NSB om strekninger i Norge, men det tas med ro i NSB, som har mange bein å stå på.

- Vi ønsker å videreutvikle vår posisjon i Norden, og i andre utvalgte markeder, sier Trygg, men understreker samtidig at Norge er et viktig marked for selskapet.