Varsler omkamp om rushtidsavgift

Samferdsels- departementet varsler at det kan bli omkamp om rushtidsavgift når klimaeffekten av Oslo-pakke 3 skal vurderes. Det kan også bli kutt i de store veiplanene.

Statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Samferdselsdepartementet lover at regjeringen nå skal vurdere klimaeffekten av Oslo-pakke 3. Det kan bety rushtidsavgift i bomringen rundt hovedstaden.

Bakgrunnen er merknadene som ble gjort da Stortinget behandlet saken rett før påske. Her ba et bredt flertall om at klimaeffekten av Oslo-pakken må vurderes. Dersom pakken ikke har positiv effekt på klimaet, mener flertallet på Stortinget at pakken bør justeres.

- Dette er klar tale som Samferdselsdepartementet vil følge opp. Det er svært gledelig at et så bredt flertall er bekymret for klimautfordringene og viser vilje til å se etter tiltak som kan gjøre pakken klimamessig bedre, sier statssekretær Erik Lahnstein (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har flere ganger talt varmt for rushtidsavgift i de store byene, men kompromisset rundt Oslo-pakke 3 er skjørt. De toneangivende Oslo-politikerne og fylkespolitikerne i Akershus har sagt klart nei til rushtidsavgift.