Det blir Marriott-hotell på Gardermoen

Etter at Faktor Eiendom ASA ikke har kunnet imøtekomme Arthur Buchards krav om å kausjonere for utbyggingen, bygger Faktor Eiendom ASA nå sitt eget Marriott-hotell på Gardermoen.

Faktor Eiendom ASA sitt heleide datterselskap Scandinavian Hospitality Group AS (SHG) har i den senere tid hatt til hensikt å samarbeide med utbygger Arthur Buchard vedrørende etablering av et Marriott-hotell ved Oslo lufthavn Gardermoen, skriver selskapet i en pressemelding.

Buchard besitter i dag tomten, og har hatt til hensikt å bygge et hotell med ca. 290 rom. Planen har vært at utbygger skulle leie ut hotellet til SHG, som så skulle forestå driften. Hotellet skulle drives under merkenavnet Marriott.

Partene har i den senere tid vært i forhandlinger vedrørende leiekontrakten. Utbygger har på sin side arbeidet med finansiering av prosjektet. I den anledning har Faktor Eiendom ASA blitt bedt om å kausjonere for å sikre utbyggers langsiktige bankfinansiering. Faktor Eiendom ASA har hele tiden sett på dette som et spennende og godt prosjekt. Etter at saken har vært oppe til behandling i selskapets organer, er det imidlertid besluttet at man ikke ønsker å imøtekomme kravene om å kausjonere for å sikre utbyggers langsiktige bankfinansiering. En slik kausjon ville medført at man i dette tilfellet, som operatør, tar høyere risiko i prosjektet enn det som er Faktor Eiendoms policy.

Faktor Eiendom ASA besitter selv en tomt ved Oslo lufthavn Gardermoen, hvor man planlegger byggingen av et nytt Marriott-hotell på ca. 250 rom. Fremdriften for dette prosjektet går som planlagt. Selskapet er allerede i gang med bygging av et Courtyard by Marriott-hotell i Stockholm og et Rainessance hotell i Malmø. Begge disse hotellene er planlagt å åpne i 2009. Fremdriften går som planlagt.

Etableringen av Marriott i Skandinavia går etter planen. Det er planlagt ca. 15 nye hoteller i løpet av de 6-8 neste årene.

For alle de prosjektene hvor Faktor Eiendom selv står som utbygger, er finansieringen allerede sikret gjennom fremforhandlede avtaler med selskapets bankforbindelser og samarbeid med utenlandske investeringsselskaper.