Får ikke bygge

Eierne får lov å bygge av kommunen og Fylkesmannen, men lokalpolitikerne sier nei. 

Bedriften Plass AS eier en næringstomt i Stokke, og vil gjerne sette opp et næringsbygg som skal inneholde boder med lagringsplass. Administrasjonen i kommunen og Fylkesmannen har gitt OK til byggestart, men planutvalget i kommunen sier nei, skriver Tønsbergs Blad.

De viser til reguleringsplanen for område som forteller at ” arealet skal benyttes til industriell virksomhet innen trevareproduksjon. Etablering av annen form for industri tillates ikke." Nå har de vedtatt bygge- og deleforbud på tomten.

– Når Fylkesmannen konkluderer med at kommunen ikke kan bransjeregulere en næringstomt, og politikerne likevel velger å stoppe oss, kan man lure på hva som ligger bak. Hvis det er hensynet til naboene, forstår jeg lite, for vi driver en type industri som er svært nabovennlig, med lite støy og null utslipp. Riktignok ville et par av naboene miste litt av utsikten, men det må man jo regne med når man er nabo til en næringstomt, sier Christian Tveter til Tønsbergs Blad. Han er en av eierne av Plass AS, og varsler at det nå kan gå mot erstatningssøksmål.