Rehab-revolusjonen

Starten var noen fusjonerte malerfirmaer som var teknisk konkurs, men nå er de en av de største på rehabiliteringsmarkedet. 

Etter nytt forretningskonsept, navneskifte og en rekke oppkjøp av solide bedrifter innen håndverksfagene, er Alliero i ferd med å revolusjonere rehabiliteringsmarkedet. Borte er det lurvete preget som ofte har heftet ved rehabiliteringsbransjen.

– Vi har bestemt oss for å gjøre håndverkerne til våre helter og går i bresjen for å profesjonalisere bransjen. Vårt konsept er å ha alle faggrupper i eget hus. Dermed er vi den første aktøren i Norge som kan tilby totalentrepriser og et bredt spekter håndverkertjenester med egne folk, sier konsernsjef Bjørn-Sigurd Johansen i Alliero.

Den fargerike 56 år gamle Alliero-sjefen er vestkantgutt, men havnet på Forsøksgym og blant revolusjonære på politikkens venstreside. Etter en kort karriere som linjemontør i Televerket, ble det mer utdanning på BI og oppvåkning av kremmerinstinktet. Sammen med en kompis startet og utviklet han treningssenterkjeden SATS som så ble solgt med tresifret millionbeløp i fortjeneste. Han har også vært med på å bygge opp en bredfaglig helsekjede, og fra tiden i PA Consulting har han solid erfaring med omstilling av bransjer.

Da Bjørn-Sigurd Johansen våren 2003 begynte som daglig leder i det toneangivende malerfirmaet Brendmoe & Kirkestuen med 200 ansatte, var ideen om å bygge opp et stort malerfirma med fasadekompetanse falt i grus. Til tross for medvirkningen til rehabilitering av prestisjeprosjektet Ekeberg-restauranten, var tiden moden for å tenke nytt for å få tilbake inntjening og entusiasme.

– Jeg så raskt at det var en posisjon i markedet som ingen hadde tatt. Dette var overraskende da vi snakker om en stor bransje med et marked for rehabiliteringstjenester i Oslo og Akershus på hele 8 milliarder kroner. I alle bransjer er det, eller vil det komme, aktører som tar et industrielt grep gjennom å sette sammen tjenester som det er jobber til i markedet. For oss betydde det å ha alle tjenestene som inngår i rehabiliteringsarbeid i eget hus, forteller Johansen.

Markedsanalyser avslørte at rehabiliteringsbransjen har hatt en positiv årlig vekst på 3-5 prosent de siste 10 årene. Det forklarte hvorfor aktørene i markedet i motsetning til nybyggingsmarkedet, har opplevd en stabil utvikling i aktivitetsnivået.

Les mer om Alliero i Byggeindustrien nummer 1.