Færre stryker i matematikk

Strengere opptakskrav og bedre veiledning gjør at færre sivilingeniørstudenter stryker i matte på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

 

I alt 1.376 sivilingeniørstudenter tok eksamen i grunnleggende matematikk før jul. Sensuren falt denne uka, og 18 prosent strøk.
Til sammenligning var det nærmere 28 prosent som strøk i samme fag i 2006, melder Adresseavisen.

Leder for institutt for matematikk, Trond Digernes, sier at matematikk har vært et viktig satsingsområde for NTNU.

- Vi har forsøkt å gi studentene tettere oppfølging. Blant annet har vi arrangert frivillige læringsopplegg i helgene, og matematikklaboratorium om ettermiddagene. I tillegg lønner vi tidligere studenter som vil hjelpe til med undervisningen, og sørger for at disse til enhver tid er kunnskapsrike nok til å lære fra seg, sier Digernes.

En annen viktig faktor er Kvalitetsreformen fra 2003. Høsten 2007 ble det også innført strengere karakterkrav for å komme inn på sivilingeniørstudiet. Alle studentene måtte ha karakteren 4 eller bedre fra fordypningsmatematikk på videregående skole.

- Såpass gode karakterer vitner om forståelse for faget, og det er jo en forutsetning for å gjøre det bra videre, sier Digernes.