Mange prisvinnere på Nordbohus Kick Off

En ting er uansett sikkert - de bedriftene som takler utfordringene i denne bransjen best, er de som har de beste ansatte, sa adm. direktør Finn Hjulstad i Nordbohus på avslutningsmiddagen etter det store treffet på Lillehammer.

Året 2007 ble preget av en høy ordretilgang, og samtidig en akutt mangel på byggevarer og håndverkere. I tillegg var det uvanlig mange prisstigninger på byggevarene.

Når alle brikkene er på plass vil det bli interessant å se hvordan dette har påvirket de økonomiske resultatene.

Det er de ansatte som er bedriften, og det er de ansatte som er Nordbohus. I kundens øyne er vi alle fra samme firma, både i gode og mindre gode tider. Det er hver enkelt av oss som sitter her i salen som er Nordbohus, og nå skal vi hedre de beste for 2007, sa han før han deltye ut prisene.

Årets leverandør 2007

2007 ble et av tidenes aller verste år med tanke på prisstigning. Vi tror de som selger byggevarer er blant de økonomiske vinnerne for 2007 i byggebransjen. Personlig husker jeg da en to-tom-fire kostet 8 kr og 14 øre, og for den prisen i dag får man knapt tre terrasseskruer.

Vi håper det blir rimeligere og lettere å få kontroll på byggevareprisene i 2008.

Årets leverandør er: Icopal. Prisen ble tatt i mot av Frank Auren.

Årets Prosjekt 2007

Det var mange slike gode prosjekter i 2007, men relativt tidlig så vi årets vinner som en soleklar kandidat. Fra megleren har vi fått høre at kundene er strålende fornøyde, og vi vet at prosjektet representerer et heidundrende løft for bedriften som står bak.

Det er ikke hver gang det skjer i Norge, og det er ikke hver gang det skjer i Nordbohus - men denne gangen overnattet det kunder i 6 minus på trappa hos megleren for å sikre seg leilighet, sa Hjulstad før han offen tliggjorde vinneren.

Årets prosjekt er Wari-Hus med Klomreheia.

På bildet Nordbohus-sjefen med Øystein Aslaksen og Alfred Wroldsen.


Årets Byggeleder 2007

Å være byggeleder oppfattes ofte som en Urias post. Selgeren har lovet, og byggelederen må holde lovnadene. I tillegg ser vi at dagens kunder stiller langt høyere krav til kvalitet og finish, enn de gjorde for bare få år siden. Det er ikke enkelt å være byggeleder, men det er dog kun de beste som får denne tøffe jobben.

Med tanke på den nye tekniske forskriften blir kravene til byggelederne enda hardere. En feil fra en elektriker eller en rørlegger kan ødelegge for tettheten, og rive ned hele byggverket.

En av hovedårsakene til at Årets Byggeleder ble valgt er hans evne til å holde god tone med kundene. Vedkommende byggeleder jobber i et distrikt der kundene må sies å være kravstore. I tillegg må han slite med at selgerne finner kapitalsterke kunder som ikke aksepterer hakk i parketten eller fingermerker på tapetet. I tillegg sier tilbakemeldingene at Årets Byggeleder innehar en stor faglig tyngde og utmerket kontroll. Når vi legger til at Årets Byggeleder preges av en løsningsorientert og omgjengelig oppførsel med godt humør - så er vi helt nødt til å hedre denne karen med tittelen Årets Byggeleder, sa Hjulstad.

Årets byggeleder er Geir Hensel fra Follo Bygg & Eiendom


Årets Tømrer 2007

"Vi på kjedekontoret har jo dessverre liten kontakt med tømrerne. Det har vi lyst til å gjøre noe med, og vi er blant annet i gang med produksjonen av et nytt nettsted for tømrerne i Nordbohus. Nordbohus Proffnett. Dette blir et av tiltakene for å få en bedre kontakt med tømrerne i Nordbohuskjeden."

Nordbohus er ingenting uten de gode tømrerne. I en tid der det har vært svært vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft, har alle sett hvor ekstremt viktig det er å ha dyktige folk på byggeplassene.

Årets tømrer:
Svein Brendstuen, Nordbohus Vinstra

Årets selger 2007

Nordbohus er, og har alltid vært, en svært god salgsorganisasjon.
For 2007 har vi valgt å omdøpe kategorien Årets selger, til Årets Selgere. Vi klarte rett og slett ikke velge mellom de tre finalekandidatene, fordi alle tre fortjener heder og ære.

Årets selgere er:

Einar Øvregard, fra Nordbohus Sogn

Johny Strømodden, fra Bernhard Olsen

Øyvind Bjørkhaug, fra Nordbohus Vinstra


Årets hederspris

Denne gang ble det også delt ut en hederspris. Denne prisen ble delt ut av styreformannen i Nordbohus, Arild Holvik. Det var stor stemning i salen da denne prisen gikk til Tore Løckra i Nordbohus. Han er nærmest blitt en institusjon der. Han var det også som fikk æren av å tenne ilden i olympiatårnet i Lysgårdsbakken der det ble kjørt et spektakulært avlutningsshow før avslutningsmiddagen på kick-off-arrangementet.