Norconsult kjøper Molde-virksomhet

Norconsult AS overtar pr. 1. januar 2008 virksomheten i Thomassen Byggteknikk a.s, og styrker dermed tilstedeværelsen i Molde-regionen. 

Thomassen Byggteknikk er et velrenommert selskap som har drevet rådgivende virksomhet innenfor byggeteknikk, geoteknikk, prosjektadministrasjon og byggeledelse i 40 år. Selskapet har kontorer i Fløtmannsgata 2 i Lønsethgården i Molde. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtagelsen.

Norconsult’s eksisterende kontor i Molde er i hovedsak involvert i oppdrag knyttet til fagområdet kraftoverføringsteknikk. Sammen med et sterkt miljø fra Thomassen Byggteknikk vil Norconsult ytterligere befeste sin posisjon i Molderegionen. Alle ansatte vil i løpet av 1. kvartal 2008 også flytte til Lønsethgården og samlokaliseres med Thomassen Byggteknikk.

Beslutningen om virksomhetsovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskap. Begge selskap ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt å skape grunnlag for videre vekst.

- Med kjøpet av Thomassen Byggteknikk forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet ytterligere ved at vi får tilgang til et kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor byggeteknikk og geoteknikk. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier adm.dir. John Nyheim i Norconsult.

De to eierne Odd Nerland og Nils H. Østerhagen er fornøyde med å bli en del av Norconsult og uttaler:

- Vi i Thomassen Byggteknikk ser fram til å bli en del av et større tverrfaglig rådgivermiljø som Norconsult representerer. Sammenslåingen vil samtidig være en god plattform for å videreutvikle tjenester og produkter til beste for våre kunder og oppdragsgivere.