Bauer & Bech konkurstruet

Bauer & Bech truer å slå seg selv konkurs dersom ikke underleverandører ettergir halvparten av gjelden og starter opp igjen arbeidet på prosjektet Grüner Garden2, skriver DN.

Samtlige av entreprenørens underleverandører har nå fått brev der det forklares at Bauer & Bech har en gjeld på 32 millioner kroner.

For at selskapet skal unngå konkurs er man avhengig av at boligprosjektet Grüner Garden2 blir ferdigstilt. Entreprenøren gir dermed underleverandørene valget mellom ingen betaling ved konkurs eller halvparten dersom de bidrar til å ferdigstille prosjektet.

- Jeg tror det er mange som lurer på hva som egentlig har gått galt her, men dette får vi ta når vi får prosjektet i havn. Jeg har ikke noe entydig svar på hvorfor selskapet har havnet i en slik uheldig situasjon, sier advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder, som representerer Bauer & Bech til Dagens Næringsliv.

Daglig leder Kjell Kristiansen i Bauer & Bech mener det er byggtekniske problemer som er årsaken til problemene. Styremedlem Arne Hvidsten mener derimot at det er dårlig prosjektledelse som er årsaken til problemene. Hvidsten står bak en gruppering som kjøpte Bauer & Bech tidligere i år og er også oppdragsgiveren bak prosjektet Grüner Garden2.

- Vi overtok et relativt skakkjørt selskap, og har forsøkt å gjøre det beste ut av situasjonen. Selv om vi har gjort det vi kan for å redde selskapet har det vist seg å være håpløst, sier han til DN.