Norconsult overtar Raugstad

Norconsult AS overtar pr. 18. oktober 2007 alle aksjene i Raugstad AS.

Selskapet fortsetter sin virksomhet som et heleid datterselskap av Norconsult fram til 1. januar 2008 og vil deretter videreføres som en integrert del av Norconsults kontor i Stavanger.

Raugstad har drevet rådgivende virksomhet innenfor bygg- og anleggsteknikk, prosjektadministrasjon og byggeledelse i 40 år gjennom deltakelse i mer enn 4000 byggeprosjekter. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtagelsen.

Norconsult har kontorer i Stavanger og Haugesund som i hovedsak driver rådgivning innenfor bygg, kommunalteknikk, brannrådgivning, landskapsarkitektur, samferdsel, arealplanlegging, VVS, elektro/ automatisering, prosjektadministrasjon og byggeledelse. Sammen med et sterkt miljø fra Raugstad vil Norconsult befeste sin posisjon som et tverrfaglig ledende rådgivermiljø med til sammen ca. 60 ansatte i Rogaland.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskap. Begge selskap ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt å skape grunnlag for videre vekst.

- Med kjøpet av Raugstad forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet ytterligere ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor bygg- og anleggsteknikk, prosjektadministrasjon og byggeledelse. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør i Norconsult, John Nyheim.

Daglig leder Tore Erfjord er fornøyd med å bli en del av Norconsult og uttaler:
- Raugstad og Norconsult har samme syn på framtiden. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke begge selskaper og vil samtidig være en god plattform for å videreutvikle tjenester og produkter som bidrar til våre kunders verdiskapning.

Norconsult er landets ledende rådgivermiljø innen bygg- og anleggsbransjen med mer enn 1350 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Sandvika. Selskapet har 25 kontorer i Norge samt 10 faste kontor-etableringer utenlands. Selskapet er multifaglig og driver rådgivning innenfor en rekke fagområder. Firmaet er i sin helhet eid av de ansatte.