Ga bort prispengene

Oslo kommune og Statsbygg ga bort prispengene fra Statens Byggeskikkspris til tiltak for universell utforming ved prisvinneren Pilestredet Park.

- Sammen med Oslo kommune har vi bestemt at alle prispengene skal gå til tiltak for universell utforming ved Pilestredet Park, sa Statsbyggs administrerende direktør Øivind Christoffersen da han sammen med Oslo-byråd Merete Agerbak-Jensen mottok Statens Byggeskikkspris 2007 tirsdag.

Prisen er totalt på 300.000 kroner, og skulle egentlig deles mellom kommunen og Statsbygg. Nå ble man i stedet enig om å gi den til samme formål.

Det vanket mange lovord til prisvinneren, men universell utforming og livsløpsstandard ble trukket frem som to av svært få mangler. Man pekte på at dette temaet var et satsingsområde som ikke var like i vinden da Pilestredet Park-planene først ble lansert.

Statens byggeskikkspris deles i år ut for 25. gang, og det vanket ros til prisen fra kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, BNL-direktør Sverre Larssen og NAL-president Jannike Hovland.

I forbindelse med jubileet lanserer man også boken "Forbilder - en praktbok om gode omgivelser". Boken gir en bred presentasjon Statens Byggeskikkspris, Vakre vegers pris, Forsvarets byggeskikkspris, Skolebyggprisen og bymiljøprisen. Det er meningen at boken skal gi en samlet oversikt over nyere, norsk arkitektur og byggeskikk.