Nytt spennende alarmsystem lanseres

Etter flere års utvikling lanseres det nå et helt nytt alarmsystem for boliger og hytter. Dette er et helnorsk system som har fått navnet Borg24.

Det var NorDan i sin tid som tok opp denne ideen. Byggeindustrien skrev om dette for flere år siden. Vestfold Engineering har så utviklet dette og gjort det produksjonsklart. Produktet skal selges av Alsense som vil ha en del utvalgte forhandlere rundt om. Vindus- og dørprodusenten NorDan er en av disse, sier Stig Braa i Alsense til Byggeindustrien.

Det spesielle ved dette systemer er:
1) Innbruddet varsles før innbruddstyven kommer inn. Det betyr at de fleste innbrudd blir avbrutt. Det betyr at uønskede individer ikke kommer inn i huset.

2) Dette anlegget står på døgnet rundt uten at det er problemer å oppholde seg i huset.

Det betyr at hunder og andre husdyr og bevegelser fra folk ikke lenger er et problem. På denne måten sikres også menneskene i huset og ikke bare verdigjenstandene. Dette betyr at man skaper en helt unik trygghet.

3) Anlegget er lett å betjene - og de faste kostnadene er lave.

I en liten blokkleilighet trenger man i utgangspunktet kun en sensor som står på døra. Denne sensoren slår først når noen forsøker å bryte seg inn. I eneboliger må man gjerne ha flere sensorer. Står en slik på et vindu, vil alarmen gå dersom glasset knuses eller dersom noen prøver seg med et brekkjern på karmen.
Det hele styres av en sentral. Alt er trådløst. Skjer det en hendelse vil det øyeblikkelig bli sendt en melding til de mobiltelefoner man ønsker skal ha slike meldinger. Dette gir kunden full frihet.

Dette systemet er det første trådløse systemet som er godkjent i FG-grad 2. Det er Forsikringsselskapenes Godkjenningsnemnd som står bak denne godkjennelsen.

Gjennom en lengre periode er utstyret utprøvet på 50 ulike steder. Erfaringene er meget gode. Spesielt rapporteres det om at det er enkelt og greit å bruke.