Montér-åpning skapte trafikkaos

Det var tendenser til trafikk-kork under Drammensbrua da Montér-kjeden åpnet sitt fjerde og hittil største stormarked.

- Vi har fått byens beste beliggenhet for byggevarehandel, sa daglig leder og varehus-sjef Tom Homelien under åpningen av Montér Stormarked Drammen torsdag formiddag. Han kunne ønske velkommen til et anlegg på 7500 kvadratmeter inneholdende butikk og hentelager hvor alt er under tak.

Vekst-område
- Drammen er den nest raskeste vekstkommunen her til lands. Derfor trengs det byggevarehandel, fulgte ordfører Tore Opedal Hansen i Drammen opp. Han ønsket Montér velkommen til kommunen som har 60 000 innbyggere, og som med byområdet rundt teller nærmere 100 000, mens Drammensregionen kan skilte med 150 000 innbyggere.

Homelien opplyser til Byggeindustrien at det nye stormarkedet får områdets flotteste kjøkkensenter med 30 utstilte miljøer.

- Med kompetanse og tilrettelegging er vi kommet i posisjon til også å ta en ledende rolle på prosjektmarkedet for kjøkken. Til sammen vil kjøkken, bad og garderobe fylle 900 kvadratmeter, sier Homelien som opplyser at Sigdal kjøkkensenter på Lierstranda, som i fjor ble kjøpt av Montérkjedens eier Optimera, er flytter inn i stormarkedet.

Best på maling
Videre skal Montérs nye stormarked bli best på maling.

- Med den sentrale beliggenheten vi har og den kompetansen vi har lagt opp, til skal det være naturlig for befolkningen i Drammensområdet å kjøre innom oss for å handle malingsprodukter, sier Homelien som utenfor anlegget kan skilte med 150 parkeringsplasser.

Aggressiv veksttrapp
Det er Osrams gamle lagerbygg på Brakerøya som er ombygd til Montér-kjedens største stormarked. Anlegget har en salgskapasitet for en årlig omsetning på 200 millioner kroner.

- Det vil ta minst fem år før vi er der. Vi har en aggressiv veksttrapp for alle de fire stormarkedene våre. For anleggene på Forus og i Fredrikstad, som har vært drevet over noe tid ligger vi foran budsjettene, opplyser konserndirektør Bent Einar Nygren i Optimera Norge.

Montérs etablerte anlegg i Drammen drives videre og har endret navn til Montér Gulskogen. Dette byggevarehuset ligger nær Gulskogen Senter som skal utvides slik at det fremstår som det største bilbaserte handelsområdet i Drammensregionen.

- Dermed har vi nå byggevarehus i hver kant av Drammen. Dette sammen med effektivt utesalgsapparat for proffen, vil være et godt utgangspunkt for at Montér skal bli vinneren både i proff- og forbrukermarkedet i distriktet, avslutter Nygren.