Kontroll på brannen i Tønsbergs trehusbebyggelse

Alle beboerne kom seg ut i tide da et av de gamle husene i Tønsbergs gamle trehusbebyggelse begynte å brenne natt til mandag.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.14, og det ble iverksatt full evakuering av flere bygninger i Tjømegaten som ligger bare 50 meter fra Tønsberg Torv.

- Vi har evakuert de nærmeste bygningene, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet er ingen personer skadd i brannen som startet i Tjømegaten 7. Brannvesenet har vært inne med røykdykkere to ganger, men alle som befant seg inne i bygningen, kom seg ut etter at en innringer vekket dem.

Brannvesen, politi og ambulanse var raskt på stedet, men det var tidlig klart at bygningen var overtent. Et vitne opplyser til NTB at han observerte en røyksky som strakte seg 100 meter til værs.

Bygningen ligger i Tønsbergs gamle trehusbebyggelse, og nabobygningen, Tjømegaten 5, ligger nærmest vegg-i-vegg. Likevel har brannvesenet så god kontroll over flammene at det ikke er fare for spredning.

Ved Vestfold 110-sentral får NTB opplyst at brannen har gått gjennom taket og at bygningen mest sannsynlig vil brenne helt ned. Brannvesenet begynte å få kontroll over flammene i 5-tiden.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til brannen.