Otera styrker sin posisjon på Vestlandet

Otera vil øke aktiviteten på Vestlandet og kjøper elektroentreprenørfirmaet Ingeniør Geir Dalhaug AS i Bergen.


 

- Ingeniør Geir Dalhaug AS er et selskap som passer meget bra inn i Oteras vekststrategi for å sikre marked og tilstedeværelse på Vestlandet. I tillegg til de rent markedsmessige gevinstene, vil et oppkjøp av selskapet gi Otera nødvendig tempo og posisjon for en god vekst videre, sier Marvin Jensen, administrerende direktør i Otera.

Solid bedrift
Firmaet Ingeniør Geir Dalhaug AS har 95 ansatte, og forventer en omsetning på rundt 85 millioner kroner i 2007. Med god markedsføring, nettverksbygging og kvalitet på utført arbeid, har Ingeniør Geir Dalhaug AS opparbeidet seg et meget godt renommé, og er en ledende aktør innen elektroentreprenørbransjen i Bergen. Selskapet endrer navn til Otera Dalhaug AS.

- Vi skal bygge videre på selskapets ansatte og sikre arbeidsplassene for fremtiden gjennom lønnsom vekst. Vi ønsker også å bidra til å skape flere attraktive arbeidsplasser, sier Jensen.

Økte markedsandeler
Gjennom oppkjøpet av Ingeniør Geir Dalhaug AS forventer Otera å kunne ta ut flere synergier og effektiviseringsgevinster.

- På markedssiden tror vi Otera kan tilføre selskapet marked innen både elkraft, trafikkteknikk, marine og olje, samt telekommunikasjon. Og gjennom utnyttelse av selskapets markedskompetanse vil det også kunne bety et økt marked for Otera, sier Jensen og legger til at Otera har ambisjoner om å være en av de fremste elektrotekniske entreprenørene i Norge.

- Volum på omsetning, markedstilgang og geografisk tilstedeværelse vil være sentrale suksessfaktorer for å kunne lykkes med å nå ambisjonene. Oppkjøpet av Ingeniør Geir Dalhaug AS er et ledd i vår strategi og forretningsplan.


Billedtekst:

Adm.dir. Marvin Jensen, Otera AS

 

Otera AS er en av landets ledende elektroentreprenører innen prosjektering, utbygging, drift og vedlikehold av elektroteknisk infrastruktur. Otera har et sterkt fagmiljø for entreprenø rtjenester innenfor elkraft og industri, trafikkteknikk, telekommunikasjon, marine og olje, bygg og service samt beredskap. Selskapet har etter oppkjøpet rundt 550 ansatte og en årlig omsetning på over 700 millioner kroner. Hovedkontoret er i Kristiansand, Vest-Agder, og selskapet har avdelingskontor i Aust-Agder, Buskerud og Rogaland. Otera eies 85% av Agder Energi. Se også www.otera.no