Familiefar (42) prøvde å redde familien fra flammene

Etter å ha reddet sin ni år gamle sønn fra hyttebrannen på Ask, tok familiefaren seg inn i hytta for å redde resten av familien, ifølge vitner. Det lyktes han ikke i.

 Ifølge øyenvitner tok den 42 år gamle familiefaren seg inn igjennom et vindu for å redde de tre som var igjen i den overtente hytta. Lørdag ettermiddag ble mannen overført til Haukeland sykehus med kritiske brannskader.


- Det er mye som tyder på at han har forsøkt å gå inn igjen, i og med at niåringen er neste uskadd, mens han selv har fått kritiske skader, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Erik Bergan, til NTB lørdag kveld.
Den ni år gamle gutten blir tatt hånd om av familie.
Tilbake i Ask ved Hønefoss lå kona (38), datteren (6) og barnas bestemor (74) igjen døde. Øyenvitner forteller om en svært kraftig brann natt til lørdag.
Uklar årsak


- To mann fra Kripos og en av våre egne har gjort tekniske undersøkelser på branntomta og kommer til å fortsette søndag. Men det er for tidlig å si noe om hva som var brannårsaken, sier Bergan.


De tre omkomne skal obduseres og underlegges rettsmedisinske undersøkelser før de vil bli identifisert.


- Vi kan ikke si noe om identiteten til de omkomne. Men det var tre personer som var savnet etter brannen, og vi har funnet tre omkomne, sier operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Jon Onshus.


Dramatisk
- Familiefaren måtte knuse et vindu for å komme seg ut av den overtente hytta. Dette har sikkert vært kjempedramatisk - særlig for niåringen, sier politioverbetjent Arne Erik Håkonsen.


I en pressemelding fra Ullevål universitetssykehus lørdag morgen omtales 42-åringens tilstand som kritisk, men stabil, men han er fortsatt under intensiv behandling. Senere lørdag ble han overført til spesialistene på Haukeland.
Politiet hadde hele natten til lørdag avhør av vitner til brannen, og fortsatte med det utover dagen.