Illustrasjon: Arkitektkompaniet

NREP Logicenters kjøper Lier-eiendom

Logistikkeiendomsaktøren NREP Logicenters kjøper et logistikkanlegg i Lier på cirka 18.500 kvadratmeter som ODA, tidligere Kolonial.no, skal inn i.

NREP Logicenters forventes å overta i løpet av første kvartal 2022, samtidig som ODA flytter inn, skriver de i en pressemelding.

Leietaker ODA, tidligere Kolonial.no, er Norges største og ledende aktør innen dagligvarehandel på nett. Eiendommen ligger på adressen Drammensveien 189 i Lier kommune og er et moderne bygg på cirka 18.500 kvadrstmeter fordelt på to etasjer.

- Det føles helt riktig for Logicenters å skaffe seg denne bærekraftige og toppmoderne eiendommen for last-mile distribusjon, som leies ut til et av Nordens raskest voksende selskaper. ODA har et tydelig fokus på teknologi og bærekraft, to aspekter som er i tråd med vår ambisjon om å kunne tilby morgendagens logistikkanlegg til våre leietakere. I tillegg fokuserer de på effektive logistikkløsninger fra produsent til sluttkunde, noe vi er sikre på å kunne tilby med vårt nye og fremtidssikre anlegg. Vi ser frem til et langt og vellykket samarbeid sammen, sier Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters i meldingen.

Eiendommen har en geografisk strategisk plassering i regionen, som Logicenters verdsetter når de anskaffer eller utvikler eiendommer, forteller de i meldingen.

Anlegget er ODAs andre distribusjonssenter på Østlandet. Det er designet for høy vareomsetning og effektiv levering til kunder i regionen.

- Det at vi nå etablerer et nytt lager i Oslo-regionen er veldig inspirerende.Vi er glade for at Logicenters, som fokuserer på utvikling og langsiktig eierskap av logistikkeiendom, vil være den nye eieren av anlegget vårt når Eneo Eiendom er ferdig med utbyggingen og ser frem tilet godt samarbeid i fremtiden, sier gründer og administrerende direktør Karl Alveng Munthe-Kaas i ODA i meldingen.

Eiendommen kjøpes av en rekke aksjonærer med Eneo Eiendom i spissen for utvikling og salg av eiendom.

- Det har vært en veldig spennende prosess og ODA er en ambisiøs aktør som har stilt høye krav til hvordan eiendommen skal utformes og tilpasses for å optimalisere virksomheten. Vi tror at Logicenters er en perfekt gårdeier og partner for ODA og ser frem til å overlevere eiendommen i mars 2022, sier Morten Hotvedt, administrerende direktør i Eneo Eiendom.