Illustrasjonsfoto: Peab

Peab rigger for vekst i Osloregionen

Har ansatt Haakon Løberg som assisterende regiondirektør i Peab AS og Jarle Gehrken som assisterende regionsjef i Oslo.

– Vi har over noen år bygget opp en solid og velfungerende byggvirksomhet i Osloregionen. Mulighetene i markedet er store, og nå tilfører vi nye ressurser og kompetanse for kunne fortsette veksten, sier administrerende direktør Kjetil Runningen i Peab AS i en pressemelding.

Haakon Løberg er ansatt som assisterende regiondirektør. Han får et spesielt ansvar for videreutvikling av byggvirksomheten i Osloregionen. Løberg kommer fra stillingen som distriktssjef Øst i Kruse Smith Entreprenør.

– Haakon har den rette erfaringen og kompetansen for å bidra til videre vekst og utvikling av våre ansatte og organisasjonen i Oslo. Han har 27 års erfaring fra entreprenørvirksomhet, et stort nettverk i bransjen, og er svært motivert for jobben, sier Kjetil Runningen.

Løberg har utdanning som tømrer, og har senere gått Husbyggerlinjen ved Sofienberg Tekniske Fagskole. Han har også studert bedriftsøkonomi ved BI og har en VDC-opplæring fra NTNU.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Peab gjennom rekrutteringsprosessen. De viste til et godt og solid verdigrunnlag, satsing på arbeidsmiljø og systematisk arbeid med mål og strategier. Det forteller meg om god forretningsforståelse, noe vi trenger for å lykkes som entreprenør i et marked med tøff konkurranse. Jeg gleder meg til å starte i Peab og ser frem til å bli kjent med nye kollegaer, sier han i meldingen.

Peab har også ansatt Jarle Gehrken som assisterende regionsjef i Oslo, med ansvar for bolig. Han kommer fra stillingen som prosjektsjef i JM Norge.

– Vi ønsker et større nedslagsfelt og en jevn miks av prosjekter innen både bolig og næring. Jarle har jobbet med større feltutbygginger og eiendomsutvikling, og vil få ansvar for boligporteføljen vår. Når han er på plass, vil jeg styre næringsporteføljen, slik at vi totalt sett styrker vårt arbeid innen begge segmentene, sier Trond Ormstad, regionsjef i Oslo.

Gehrken er utdannet sivilingeniør innen bygg- og miljøteknikk ved NTNU, og har jobbet i bransjen i 17 år, blant annet som anleggsleder og prosjektleder. Han har vært prosjektsjef i JM Norge siden 2017.

– Peab er en stor og viktig samfunnsbygger med lokal tilnærming. Det tror jeg er ekstremt viktig. Satsningen på kjerneverdiene til Peab treffer meg, og jeg har tro på at vi skal være den mest attraktive arbeidsgiveren. Jeg ser frem til å bidra til videre utvikling av boligporteføljen. Dette er en oppgave som jeg virkelig gleder meg til å gå løs på, sier han.

Både Løberg og Gehrken vil starte i Peab etter sommerferien.