Gunnar Bøyum og Gunn Helen Hagen. Foto: Aspelin Ramm

Norges Varemesse og Aspelin Ramm går sammen i Spektrumskvarteret

Aspelin Ramm går inn som Norges Varemesses partner i utviklingen av Spektrumskvarteret i Oslo.

Det er de gamle kontorbyggene som ligger i tilknytning til dagens Oslo Spektrum som skal rives for å gi plass til en ny kultur- og kongressarena på nesten 18.000 kvadratmeter. Det gir blant annet plass til en ny storsal som kan romme 3000 mennesker skriver Aspelin Ramm og Stiftelsen Norges Varemesse i en felles pressemelding. Samtidig kommer spisesteder og kulturopplevelser inn på gatenivå rundt Vaterland. I tillegg skal det utvikles et nytt kontorbygg, og det er her Aspelin Ramm kommer inn i bildet.

– Vi kunne ikke gjort dette uten samarbeid med en partner som er like ambisiøs på byens vegner som vi selv er, og som har både erfaring og trygghet i det de holder på med. Derfor er vi veldig glad for å ha inngått et partnerskap med Aspelin Ramm i dette prosjektet, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse i meldingen.

Som del av prosjektet skal det utvikles et kontorbygg som vil gi plass til opp mot 1000 nye kontorplasser. Aspelin Ramm har gått inn som 50 prosent eier i kontorbygget, og tar også den daglige ledelsen i utviklingen av dette.

– Vi er veldig glade og stolte over å kunne være med på å sette et nytt preg på Oslo sentrum sammen med Norges Varemesse. Dette er et prosjekt som passer som hånd i hanske inn i vår måte å tenke byutvikling på. Det handler ikke bare om å bygge noen kontorplasser, men om å skape et knutepunkt for kultur, næring og mennesker, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm i meldingen.

Arctic Securities AS har vært tilrettelegger for transaksjonen, DLA Piper har vært juridisk rådgiver for Norges Varemesse og Advokatfirma Thommessen har bistått Aspelin Ramm i transaksjonen.

Nå det gjelder Sentrumskvarteret, så er det LPO Arkitekter som er arkitekt. Prosjektet er planlagt ferdig i 2026.