Foto: Bybanen i Bergen

Vassbakk & Stol skal bygge ny bussterminal i Fyllingsdalen

Bybanen Utbygging signerte denne uken kontrakt med Vassbakk & Stol AS for bygging av buss – og drosjeholdeplass i forbindelse med byggingen av Bybanen i Bergen.

Ny bussterminal er en entreprise i forbindelse med byggingen av Bybanen til Fyllingsdalen. Kontrakten ble signert 2. desember, skriver Bybanen Utbygging i en pressemelding.

– Vassbakk & Stol har samlet sett vist en meget god oppgaveforståelse i konkurransen, med gode løsninger for gjennomføring og en robust og effektiv fremdriftsplan, samt mange gode tiltak for en grønnere bybanebygging, sier prosjektleder Åge Haga i meldingen.

Kontrakten har en verdi på rundt 52,1 millioner kroner.

Vassbakk har arbeidet i Fyllingsdalen i lang tid med oppdrag for Bybanen både som hoved- og underentreprenør.

– Vi i Vassbakk & Stol er svært fornøyd med å signere kontrakt for Bybanen Utbygging. Prosjektet som skal utføres er spennende og utfordrende og vi har en organisasjon som er klar til å ta fatt på oppgaven. Vi ser store muligheter for å oppnå synergier med våre andre prosjekter rundt Bergen, noe som vil gi gode gevinster ikke minst med tanke på miljø, sier avdelingsleder Hordaland Bjørn Lindstad i Vassbakk & Stol.

Oppstart grunnarbeid blir i mars 2021, og alt grunnarbeidet skal etter planen ferdigstilles i slutten av 2022. Kollektivterminalen åpnes etter planen i slutten av 2022, og drosjeholdeplass deretter. Området for den eksisterende bussterminalen blir frigitt til andre formål i 2023.