Foto: PostNord

I gang med utbyggingen av PostNord-terminalen på Langhus

PostNord er i full gang med utbyggingen av terminalen på 10.000 kvadratmeter på Langhus.

Dette skal øke kapasiteten for pakker og sørge for bedre sortering og mer effektiv logistikk. 

- Utbyggingen følger i all hovedsak planen til tross for korona-utfordringer og skal etter planen stå ferdig 14 oktober, heter det i en pressemelding.

Torsdag 12. mars ble det første spadetaket tatt, hvor PostNord-terminalen nå utvides med 50 prosent større kapasitet, og samlet vil PostNord nå kunne håndtere 250.000 pakker per døgn.

PostNords eiendomsdirektør Ronny Grøtvedt er klar på at utvidelsen av Langhus-terminalen er en nødvendighet med tanke på fremtidens pakkevolumer. Terminalen blir også størst i Norge når utvidelsen er ferdig.

— Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Dette er en av våre største investeringer i den femårsperioden vi er inne i - og viser også at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger, sier Grøtvedt i meldingen.

A Bygg Entreprenør stod bak utbyggingen av terminalen på Langhus som stod ferdig i 2014. Arealet var da på 12.000 kvadratmeter. Nå seks år senere skal samme selskap igjen være med å bidra når PostNord utvider med 10.000 kvadratmeter.

— Byggetiden er kort, men som landets ledende logistikkentreprenør har vi utviklet prosesser og systemer som gjør at vi ikke har noe problem med å løse oppgaver som denne. Med fokus på effektivitet kommer vi i mål i god tid før Black Friday, sier administrerende direktør i A Bygg, Morten Raugstad.

Kenneth Egeland og Ronny Grøtvedt. Foto: PostNord