Bleiker Bygg F. Arkitekt: Jostein Rønsen Arkitekter AS

J.I. Bygg bygger Bleiker VGS

J.I. Bygg er i gang med nytt prosjekt i totalentreprise for Viken Fylkeskommune. Bleiker VGS i Asker skal doble elevkapasiteten, og derfor skal skolen utvides og bygges om.

Kontrakten ble signert 20. april i år, og har en verdi på vel 217 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en melding.

Skolen har i dag 450 elever og 100 ansatte, med opplæringstilbud med primært yrkesfaglige utdanningsprogram, men også for studieforberedende utdanningsprogram samt en tilrettelagt avdeling. Bleiker videregående skole skal doble elevkapasiteten til 900 elever, noe som også gir en økning til 160 lærer- og administrative arbeidsplasser.

Bygg F, samt bod E og H skal rives, for så og oppføres som nye bygg.

Nybygget F er prosjektert i bærende massivtre over frittbærende gulv i første etasje. Det blir på 2.500 kvadratmeter. Denne delen av prosjektet skal gjennomføres i henhold til krav til BREEAM-sertifisering "Very good".

I tillegg består prosjektet av ombygging og rehabilitering av bygg A,B,C,D og G, tilsammen cirka 9.000 kvadratmeter, samt en større oppgradering av utearealene, med parkanlegg og nye installasjoner i grunnen.

Skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2022.