Knut Jøssang går inn som leder for BuildingSMART Norge produktrom.

Knut Jøssang er ny bSN produktrom-leder

BuildingSMART Norge produktrom er en møteplass for alle ledd i verdikjeden for innovasjon og digitalisering av byggevarer. Nå skal Knut Jøssang lede produktromarbeidet videre.

- Jeg ser på produktrom i buildigSMART Norge som en viktig arena for å oppnå dataflyt og sporbarhet fra produsent og gjennom hele verdikjeden. Vi jobber for å lukke BIM-gapet som har oppstått mellom produsenter, distributører og databaseaktører og BIM-miljøet hvor prosjekterende, entreprenører og byggherre regjerer. I produktrom skal vi bygge kunnskap, dele suksesshistorier og bomskudd og stimulere til samarbeid på tvers av verdikjeden, sier leder for buildingSMART Norge produktrom, Knut Jøssang, i en pressemelding.

Jøssang jobber som produktsjef digitale produkt i Pipelife Norge AS og vil ha en ti prosents stilling som leder for bSN produktrommet fremover.

Han understreker verdien å jobbe i sammenheng med europeiske initiativer i buildingSMART arena.

- Jeg mener det er viktig å løfte blikket. Vi må se hele verdikjeden – både på nasjonalt og europeisk nivå. Vi må få med oss, og ikke minst påvirke, hva som skjer på europeisk nivå. Nye samarbeidsinitiativ som DSCiBE og DigiPLACE, nye standarder for strukturering av produktinfo og full sporbarhet med GS1-standardene er viktige momenter å ta med seg inn i produktrom og buildingSMART for øvrig, sier han.

Produktrommets siste møte ble holdt onsdag 15. april og blant annet holdt Enzo Blonk, Director Industry Engagement - Technical Industries at GS1, et innledende foredrag om DSCiBE-initiativet (Digital Supply Chain in Built Environment). Hensikten var å definere bSN produktrom sin rolle mot de andre initiativene og hvordan vi kan bidra til samme mål.

- Vi ser et stort engasjement for å bidra i buildingSMART-produktrom og dette viser at problemstillingene er relevante for hele BAE-næringen. Det er også spesielt viktig at buildingSMART Norge løfter denne diskusjonen. Vi trenger åpne standarder og digitale løsninger for å sikre effektiv informasjonsflyt i hele verdikjeden. Det som er spesielt med produktrom er at alle aktørene i verdikjeden kommer sammen på en nøytral arena. For å tilrettelegge for dette har buildingSMART Norge besluttet at produktrom er åpent for alle, også de som ikke er bSN medlemmer, sier Alessia Bellini, nettverksleder for bSN.