Administrerende direktør Lars Gaustad i Glava. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Glava-sjefen: - Tilnærmet normal drift, men mange føler på usikkerheten

Glava-sjef Lars Gaustad beskriver en situasjon med tilnærmet normalt drift og full produksjon i fabrikkene.

– Så langt går vel egentlig driften overraskende normalt, men veldig mange føler på usikkerheten vi står overfor, sier administrerende direktør Lars Gaustad i Glava AS til Byggeindustrien.

– Dere har med andre ord unngått permitteringer så langt?

– Vi har så langt ingen permitteringer ved fabrikkene, men vi har noen permitteringer på administrative stillinger og salg, opplyser Gaustad.

– Tror du Glava kan fortsette tilnærmet som normalt også fremover?

– Det er helt umulig å spå. Det er ufattelig mange usikkerhetsmomenter, og ting endrer seg fra dag til dag. Vi må bare følge med på det som skjer og holde oss oppdatert, sier Gaustad.

Glava består av forretningsområdene Glava Isolasjon, Weber og Gyproc. Selskapet har rundt 500 ansatte og omsatte for cirka 2,4 milliarder kroner i 2019. Gaustad fremhever at det aller viktigste nå er å ivareta de ansattes helse og sikkerhet.

– I tillegg gjør vi det vi kan for å opprettholde drift og leveranser til kundene, men innenfor gjeldene smittevernregler, understreker Gaustad.

Glava er eid av det franske byggevarekonsernet Saint-Gobain, som globalt er representert i 68 land og har mer enn 180.000 ansatte. Gaustad forteller at den norske virksomheten blir oppdatert på hvordan koronakrisen rammer konsernet globalt.

– Jeg får noe informasjon om hvordan Saint-Gobain påvirkes globalt, og det varierer veldig fra land til land. Inntrykket mitt er at hele konsernet er fokusert på å prøve å holde hjulene i gang og jobbe tett med leverandørene slik at forsyningene til fabrikkene opprettholdes.

– Opplever dere noen begrensninger på varer dere importerer?

– Vi produserer mest lokalt, men har også noen produkter vi kjøper fra utlandet. Foreløpig har vi ingen betydelige driftsforstyrrelser. Det er vel riktig å si at ting er relativt normalt under unormale omstendigheter, fastslår Glava-sjefen.