Hallmaker har i løpet av senere årene blant annet oppført en ny flyhangar for 787 Dreamliner på Oslo Lufthavn for Norwegian Air Shuttle AS. Foto: Hallmaker

Zurhaar & Rubb kjøper Hallmaker Group

Det bergenbaserte eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb AS kjøper Hallmaker Group AS for rundt en kvart milliard kroner.

Rune Birkeland. Foto: Zurhaar & Rubb

Zurhaar & Rubb eier og forvalter eiendommer i bergensområdet samt på Bømlo.

– Vi ønsker ikke å gå ut med eksakt kjøpesum, men etter oppkjøpet vil vi omsette for rundt en milliard kroner årlig, sier administrerende direktør Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb i en pressemelding.

Hallmakerkonsernet er en større leverandør innen stål- og plasthaller, med virksomhet i Sverige, Polen Storbritannia og USA i tillegg til Norge. Konsernet omsatte i 2019 for cirka 850 millioner kroner og har 350 ansatte. Konsernet eier også tomteland i de landene man er representert i.

– Målet med oppkjøpet er å videreutvikle eiendommer i Hallmaker-konsernet samt videreføre synergier som naturlig ligger i eiendomsforvaltning samt i utleie- og produksjon av stål- og plasthaller, sier Birkeland i meldingen. Han har i flere år også har vært styremedlem i Hallmaker Group.

Hallmakerkonsernet er først og fremst kjent for leveranse av flyhangarer over hele verden, idrettshaller, anleggshaller, industribygg samt patenterte og isolerte thermohaller. Senest i 2019 ble det levert en 82 meter bred flyhangar til Turkish Airlines i Istanbul, Tyrkia. På Gardermoen er en 99 meter bred flyhangar blant annet levert til flyselskapet Norwegian.

Zurhaar & Rubb har allerede bygg fra Hallmakerkonsernet i sin portefølje, blant annet ByggMax på Juvikflaten på Askøy utenfor Bergen.