Polarsirkelen Lufthavn er vedtatt bygget. Her er Nordic med i konkurransen. Illustrasjon: Nordic

AF Gruppen og Peab kjemper om ny lufthavn i Mo i Rana

Tilbudsfristen for tilbudskonkurransen gikk ut torsdag, og byggherren Polarsirkelen Lufthavnutvikling melder at de har mottatt tilbud fra AF Gruppen Norge AS og PEAB Anlegg AS

Peab har forresten med seg Peab Anläggning AB, COWI AS, Bjørn Bygg AS, Peab Asfalt Norge AS og Hæhre Entreprenør AS som underleverandører.

- Dette er vi meget tilfreds med, sier administrerende direktør Henrik Johansen i Polarsirkelen lufthavnutvikling i en pressemelding.

Byggherren opplyser i meldingen at de følger regelverket for offentlige anskaffelser. Ingen informasjon om innhold i tilbud er offentlig før tildeling og signering av totalkontrakt.

- Vi ser fram til neste fase. Tilbudene vil bli evaluert og deretter følger forhandlinger med leverandører. Vi beregner å bruke noen uker før vi beslutter hvem som tildeles kontrakten med totalentreprise for bygging av ny lufthavn. Tildeling skal skje i henhold til kriteriene som er satt i tilbudsgrunnlaget, sier Johansen.

Ny lufthavn i Mo i Rana, Helgeland Ny lufthavn bygges ut i et spleiselag mellom staten, Rana kommune og næringslivet i regionen. Prosjektet er forankret i Nasjonal transportplan der ambisjonen er oppstart med lokale midler så raskt som mulig.

Det statlige bidraget, 1,47 milliarder kroner (2017-kroner) skal bevilges fra 2024. Byggherre skal derfor mellomfinansiere det statlige bidraget. Det er inngått intensjonsavtaler med flere av de største finanshusene i Norge.