I 2020 er Norge bautec-messens første partnerland. Foto: Messe Berlin GmbH.

Norge første partnerland ved bautec 2020

I februar 2020 har Norge fått æren av å være det første partnerlandet noensinne på bautec-messen i Berlin. Kebony og Cobuilder har allerede sikret seg en plass i den norske paviljongen på den anerkjente fagmessen for byggebransjen.

Norges status som partnerland ved bautec 2020 er et samarbeidsprosjekt mellom den norske ambassaden i Berlin, Innovasjon Norge og Norsk-Tysk Handelskammer. Partnerne ønsker seg nå flere utstillere til å vise frem det beste og mest innovative Norge har å by på innen byggebransjen, skriver de i en pressemelding.

– Dette er en unik mulighet for norske byggebedrifter til å vise seg frem på en viktig internasjonal fagmessene for bygg- og anleggsindustrien. Messens fokus på digitalisering og energieffektivitet gjør bautec særlig relevant for norske aktører og utviklingen vi for tiden ser i norsk byggebransje, sier administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer, Michael Kern, og legger til at partnerne er svært fornøyde med å ha sikret seg to innovative norske byggeselskaper som Kebony og Cobuilder på laget.

– Bygge bedre, billigere og grønnere

– Bautec er en veletablert og anerkjent messe for hele den europeiske bygg- og anleggsbransjen, ikke bare for Tyskland. For Cobuilder, som i økende grad jobber med de større europeiske aktørene, er det klart at dette er en spennende arena for å vise fram det vi kan og bygge videre nettverk, forteller Chief Marketing Officer, Solfrid Harbu.

 Harbu mener at Norges status som partnerland vil hjelpe på synligheten for mindre norske aktører og gjøre det lettere å komme «til bords» hos relevante bransjeaktører.

– Som leverandør av IT-løsninger utviklet spesielt for BAE-næringen gleder vi oss til å presentere vår innovasjon og vise hvordan vi kan hjelpe de store aktørene med å bygge bedre, billigere og grønnere.

Viser frem fremtidens treverk

– Med prosjekter som verdens høyeste trehus og planer for utslippsfrie byggeplasser, viser Norges byggebransje seg absolutt fremtidsrettet. Kebonys bærekraftige konsept og vårt slagord om at fremtidens treverk kommer fra oss, passer perfekt inn her, forteller Marcell Bernhardt, tysklandsjef i Kebony.Bernhardt trekker frem den integrerte fagmessen Grünbau Berlin som en av grunnene til at bautec er aktuell for bedriften.

– Dette i kombinasjon med at et av fokustemaene er bærekraft, gjør messen til en plattform hvor vi tiltrekker oss potensielle kunder. Vi synes også det nye Baufluencer-forumet virker som en bra mulighet til å teste ut nye kommunikasjonsmåter.

Bautec finner sted mellom 18. og 21. februar 2020. Messen har spesialisert seg på å vise frem integrerte byggekonsepter som ivaretar miljø- og naturressurser, fremmer innovative byggematerialer, tar i bruk intelligent systemteknologi og som sikrer energieffektivitet og bærekraft. Til den norske paviljongen søkes særlig bedrifter som er aktive innenfor tema som bærekraftige og energieffektive bygg, trekonstruksjon og digitalisering av bygg (BIM).